De geschiedenis van Hamilton Watches

Hamilton

1892 – Hamilton werd opgericht in Lancaster, Pennsylvania en begon met het produceren van zakhorloges. Vanaf het allereerste begin lag de focus op kwaliteit en nauwkeurigheid, en deze principes hebben van Hamilton het internationaal bekende horlogemerk gemaakt dat het vandaag is. 

 

 

1912 – In de begintijd van de Amerikaanse spoorwegen was er geen gemeenschappelijke methode voor timing en kwamen er veel ongelukken voor. De precisie van Hamilton zakhorloges hielp dit probleem op te lossen en onze uurwerken kregen al snel de titel: The Watch of Railroad Accuracy.

 

1914 – Als officiële leverancier van de Amerikaanse strijdkrachten tijdens WO1 rustte Hamilton honderden soldaten uit met de betrouwbare uurwerken die zo belangrijk waren tijdens de oorlog. Dit leidde tot een verschuiving van de productie van zakhorloges naar het handiger polshorloge, een verandering die niet meer zou bestaan.

 

1918 – Meer dan een eeuw geleden vergezelde een luchtvaarthorloge van Hamilton de eerste Amerikaanse luchtpostdienst tussen Washington D.C. en New York City. Dit was het begin van onze lange geschiedenis met het produceren van technische uurwerken voor de vlieggemeenschap, vandaag de dag vliegen we nog steeds om de polsen van piloten over de hele wereld.

 

1927 – Pilotenhorloges doen veel meer dan alleen klokkijken, onze technische vooruitgang heeft bijgedragen dat vroege piloten veilig aankwamen op de eerste vlucht van California naar Hawaï. Deze vroege vliegeniers vertrouwden op de precisie van Hamilton, dit om kritische berekeningen te maken van tijd, afstand en richting terwijl ze over de Stille Oceaan navigeerden.

 

1930s – Hamilton, inmiddels bekend om zijn nauwkeurigheid tijdens de vlucht, was het officiële horloge van de vier grote Amerikaanse commerciële luchtvaartmaatschappijen van die tijd. Hamilton werd ook geselecteerd als de officiële tijdwaarnemer voor de allereerste kust-totokustdienst van New York naar San Francisco.

 

1932 – Dit jaar kwam de Hollywood film ‘Shanghai Express’ uit. Twee Hamilton horloges, een Pipping Rock en een Flint ridge, verschenen in de film. Deze twee horloges waren een belangrijk onderdeel die de plot van de film bevorderden. Dit was de eerste verschijning van de horloges in een Hollywood film.

 

1942 – Hamilton stopte met het produceren van horloges voor consumenten om zich te concentreren op de enorme taak om de Amerikaanse strijdkrachten tijdens de Tweede Wereldoorlog te bevoorraden. Hamilton heeft meer dan een miljoen uurwerken geproduceerd, waaronder polshorloges en scheepschronometers, ze hebben zelfs een Army- Navy E-prijs gewonnen voor uitmuntende fabricage.

 

1957 – Hamilton bracht een revolutie teweeg in de horloge industrie door ’s werelds eerste elektrische horloge op batterijen te produceren. Het unieke en futuristische schildvormige ontwerp van de Ventura, gemaakt door de bekende industrieel ontwerper Richard Arbib. Dit veroorzaakte meteen een sensatie.

 

1961 – De populariteit van de Ventura bereikte nieuwe hoogten tot hij verscheen om de pols van megaster en boegbeeld van de Rock and Roll, Elvis Presley. Het horloge werd gekozen vanwege het karakter van de legendarische artiest in zijn muzikale komedie ‘Blue Hawaï’.

 

1974 – Op 16 mei dit jaar werd Hamilton verkocht aan SSIH, wat tegenwoordig de Swatch Group is. Hoewel hij deel uitmaakte van een nieuwe groep, bevond Hamilton zich nog steeds in de VS en behield hij zijn reputatie voor het produceren van hoogwaardige precisie-uurwerken.

 

1990 – Hamilton’s nauwe relatie met Hollywood werd in de jaren negentig geïntensiveerd met optredens om de polsen van personages in grote films, waaronder ‘Men in Black’, ‘Lethal Weapon 4’, ‘Independence Day’, ‘The Talented Mr. Ripley’en ‘Die Hard’.

 

2003 – Dit jaar heeft Hamilton zowel het hoofdkantoor en de productiefaciliteiten overgebracht naar het hart van de horlogemakerij in Biel,  Zwitserland. Hierdoor kon Hamilton aan elk horloge dat op de nieuwe locatie werd geproduceerd het ultieme kwaliteitskeurmerk ‘Swiss Made’ toevoegen.

 

2011 – In samenwerking met uurwerkspecialist ETA ontwikkelde Hamilton zijn eigen gepersonaliseerde automatische kalibers, H-21 en de H-31. Drie jaar later volgende de H-10, H-30 en de H-40. Elk met een uitgebreide gangreserve van maximaal 80 uur.

 

2018 – Hamilton is trots om hun eerste eeuw van ‘Timing the Skies’te vieren. Sinds 1918 hebben professionele piloten Hamilton horloge gekozen om hen in de cockpit te begeleiden. Dit hebben zij te danken aan hun nauwkeurigheid en precisie.

 

2020 – Dit decennium heeft Hamilton wat te vieren, van het synchroniseren van de eerste Amerikaanse spoorwegen tot het uitvinden van zowel het elektrische als het digitale horloge, loopt Hamilton al sinds 1892 voorop bij baanbrekende ontwikkelingen.