Horlogemaker in eigen atelier

In ons eigen atelier vindt u naast een goudsmid ook een horlogemaker. Deze voert onderhoud en reparaties uit aan uw horloge.

 

Onderhoud automatisch uurwerk - Beschikt uw horloge over een automatisch uurwerk? Dan heeft uw horloge onderhoud nodig. Omdat uw uurwerk loopt zonder enige vorm van elektriciteit en het uurwerk doorgaans uit veel bewegende delen bestaat is het belangrijk dat deze onderdelen gesmeerd blijven. Dit zodat ze goed kunnen blijven bewegen en/of roteren. Wanneer uw horloge goed wordt onderhouden, dan kan het uurwerk vele tientallen jaren meegaan. De eerste onderhoudsbeurt dient gemiddeld genomen, vier tot vijf jaar na de aankoopdatum te worden verricht. Wij kunnen dit onderhoud voor u uitvoeren in eigen atelie of via de fabrikant. Afhankelijk van het type uurwerk en frequentie van dragen kan het zijn dat een onderhoudsbeurt eerder of later moet worden uitgevoerd. De gegeven vier tot vijf jaar is een uitgangspunt, maar wanneer u merkt dat het horloge een andere afwijking krijgt dan normaal, is het raadzaam het horloge bij ons aan te bieden voor controle.

 

Onderhoud/ levensduur lederen band – De gemiddelde levensduur van een band is volledig afhankelijk van de manier van dragen en blootstelling aan invloeden van buitenaf. Een band gaat doorgaans minstens één jaar mee, maar bij zorgvuldig gebruik kan dit oplopen tot wel 10 jaar. U houdt de lederen band het langst mooi door hem niet bloot te stellen aan water of extreme droogte en hitte. Losse banden ter vervanging zijn vrijwel eenvoudig na te bestellen, mocht het refererende band niet na te bestellen zijn, is het altijd mogelijk om een ‘merkloze’ band aan het horloge te zetten als u een andere kleur of stijl voor uw horloge wilt.

 

Onderhoud waterdichtheid – De waterdichtheid van de meeste horloges begint bij 30 ATM, dit staat gelijk aan de druk op 300 meter onder water. Dit kan oplopen tot 20 ATM, dit is voor duikers. Om een horloge waterdicht te maken wordt doorgaans gebruik gemaakt van rubber pakkingen. Op termijn drogen deze pakkingen uit en is uw horloge verminderd waterdicht. Laat uw horloge eens per 3 jaar testen op waterdichtheid. Wij kunnen dit voor u uitvoeren.

 

Heeft u vragen over uw uurwerk? Neem contact met ons op! Dit kan via 0599 - 41 24 31 of klantenservice@juwelierluitjens.nl